top of page

Про ізоляти, або фото на білому фоні

Оновлено: 23 лист. 2023 р.

Ізолят - фото об'єктів вирізаних з фону.

Найчастіше використовують білий фон для демонстрації продукту. Але це може бути як чорний так і будь-який інший колір, або й взагалі об' єкти без фону, збережені у png форматі, для використання у будь-яких видах дизайну.

Такі фото використовують для наповнення вітрин інтернет магазинів, для презентацій, для друку на пакуванні, та інших потреб.


Зйомка ізолятів має свої правила.

Об'єкти незалежно від своєї форми і кольору повинні чітко зчитуватися, наприклад, білий предмет має бути видно на білому, чорний так само - виділятися на чорному, а не зливатися з ним.



Часто бачу на фото, як чорні пакування, пляшки, бокси повністю уходять в чорний фон, і на фото видно лише світлі етикетки без чітких форм об'єктів.

Білі пакування пересвічені і зливаються з білим фоном, де також залишаються одні написи.


Ізоляти, знову таки, незалежно від форми і кольору, мають виглядати об'ємними.

На об'єктах мають бути переходи світла і тіні, інакше будь-який предмет втрачає свою форму і виглядає плоско (особливо баночки).



В залежності від об'єктів і потреб клієнта, ізоляти можуть бути зняті просто в один кадр, із простою схемою світла, або навпаки складно - з використанням техніки фокус стекінгу, чи зі специфічними налаштуваннями світла.

Це також безперечно впливає на вигляд об'єктів на фото та кошторис зйомки.

Я, наприклад, обожнюю знімати стеки, і про них я згодом розповім окремо, але не для всіх предметів ця техніка є обов'язковою.



Підсумовуючи, можу сказати лише одне: ізоляти (фото на білому/чорному фоні), як і будь-які інші вид фото, не мають бути зняті як попало.

Навіть ізоляти можуть не лише передавати об'єм та форму продукту, а й підкреслювати його унікальність!



Останні пости

Дивитися всі
bottom of page